26 Май
Никелиране, поцинковане, хромиране, оксидация, закаляване и термична обработка на метали в Благоевград

За нас

Фирма "26 май" ЕООД е регистрирана през 2000 г. и е наследник на ЕТ "26 май – Наталия Гъркова", основана през 1991 г. Основната дейност на фирмата е производство и износ на детайли от стомана. Производствената си дейност фирмата осъществява в собствена производствена база, която включва механичен, термичен и галваничен цех, напълно автоматизирана пречиствателна станция, както и лаборатория за химичен анализ.

 

През последните години усилията ни са насочени към разширяване на дейността в областта на механичната и термична обработка на метали и нанасянето на галванични покрития. От 5 години във фирмата работи голяма автоматизирана подвескова линия за нанасяне на галванични цинкови покрития. Тя е единствена по размери в Югозападна България, с дължина на ваните 3 метра. Разполагаме и с малка ръчна барабанна линия за поцинковане.

 

През септември 2009 г. беше въведена в експлоатация модерна, напълно автоматизирана италианска линия за покрития никел-хром, с дължина на ваните 2 м. Използва се тривалентен хром, за да се гарантира безопасна работна среда и щадящо отношение към природата, което винаги е било наш приоритет. Към линията има скрубер за очистване на аспирирания въздух, линия за деминерализирана вода и колона с йонообменни смоли за пречистване на хромовата вана.